Vakantieparken in België: waarom je ze echt moet bezoeken Door redactie op 05-07-2024

Vakantieparken in België: Top 5 vaak bezochte en unieke vakantieparken

Wil je de schoonheid van België ontdekken? Overweeg dan een bezoek aan de vakantieparken net over de grens. Vakantiepark Gids helpt je bij het kiezen van de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Hier zijn de vijf meest bezochte vakantieparken in België die je niet mag missen.

Vakantiepark De Vossemeren in Lommel biedt een prachtige natuur en tal van activiteiten voor het hele gezin. Je kunt er genieten van watersporten, een indoor speeltuin en gezellige restaurants. Daarnaast is er het Sunparks Kempense Meren in Mol, bekend om zijn schitterende meren en comfortabele accommodaties.

Vergeet ook niet om vakantiepark Erperheide in Peer te bezoeken, dat beroemd is om zijn exotische zwemparadijs en avonturenpark. Het vakantiepark Landal Mooi Zutendaal ligt dicht bij Nationaal Park Hoge Kempen en biedt zowel rust als avontuur. Parc La Clusure in de Ardennen biedt een schilderachtige omgeving met vele outdooractiviteiten zoals wandelen en kajakken. Met Vakantiepark Gids vind je moeiteloos de ideale plek voor jouw volgende vakantie.

De charme van vakantieparken in België

Vakantieparken in België bieden een unieke ervaring dankzij hun rijke geschiedenis en diverse landschappen. Of je nu houdt van cultuur, natuur of ontspanning, er is voor ieder wat wils.

Historiek en ontwikkeling

De geschiedenis van vakantieparken in België gaat terug naar de mid-20e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog bloeide de reissector, en België speelde hierop in door verschillende vakantieparken aan te leggen. Deze parken combineerden de charme van het platteland met moderne faciliteiten, wat ze populair maakte bij gezinnen.

Gedurende de jaren '60 en '70 breidde het aanbod zich uit. Veel van deze parken bevinden zich in historische regio's met kastelen en oude steden, zodat bezoekers kunnen genieten van zowel recreatie als cultuur. Deze historische setting draagt bij aan de unieke charme van de Belgische vakantieparken.

Waarom België?

België is een aantrekkelijke bestemming voor vakantiegangers door zijn centrale ligging in Europa. Het land is rijk aan cultuur en geschiedenis, met talrijke erfgoedsites zoals het Slagveld van Waterloo en het Kasteel van Terhulpen. Deze sites zijn vaak vlak bij vakantieparken gelegen, zodat je eenvoudig cultuur en ontspanning kunt combineren.

Daarnaast biedt België een verscheidenheid aan landschappen, van de Ardennen tot de kustlijn aan de Noordzee. Deze variatie maakt dat er voor elke smaak en voorkeur wel een geschikt vakantiepark te vinden is. Bovendien zijn Belgische vakantieparken bekend om hun gastvrijheid en kindvriendelijke faciliteiten, wat ze ideaal maakt voor gezinnen.

Je zult merken dat vakantieparken in België niet alleen een plek bieden om te verblijven, maar ook een toegangspoort zijn tot het rijke culturele en natuurlijke erfgoed van het land.

Top 5 meest bezochte vakantieparken

Vakantieparken in België bieden een unieke mix van natuur, geschiedenis en familieplezier. Hier zijn vijf van de meest bezochte vakantieparken in het land.

Zwemmen bij de Kempense Meren

De Natuurlijke Oase

De Kempense Meren ligt in het noorden van België en staat bekend om zijn prachtige natuur. Het park heeft uitgestrekte bossen en meren, ideaal voor wandelen en fietsen. Daarnaast biedt het een breed scala aan buitenactiviteiten zoals kanoën en zwemmen. De accommodatie varieert van comfortabele huisjes tot luxe villa's.

Familieparadijs aan Zee

Sunparks Oostduinkerke aan Zee ligt vlakbij de Belgische kust en is perfect voor gezinnen. Het park heeft een groot subtropisch zwembad, speeltuinen, en een animatieprogramma voor kinderen. Hier kun je ook genieten van zandstranden en leuke uitstapjes naar naburige kustplaatsen. De vakantiehuisjes zijn modern en volledig uitgerust.

Vakantiehuisjes op Landal GreenParks Village l'Eau d'Heure

Rustieke uitvalsbasis in het Hart

Landal GreenParks Village l'Eau d'Heure ligt in de Ardennen en combineert rust met avontuur. Het park bevindt zich rondom de schilderachtige meren van l'Eau d'Heure en biedt watersportmogelijkheden zoals zeilen en vissen. Het omringende bosgebied is perfect voor hiken en mountainbiken. Fleur je verblijf op met een tocht naar de nabijgelegen historische steden Dinant en Namen.

Historisch vermaak

Center Parcs De Vossemeren is een park met een rijke geschiedenis en tal van indoor en outdoor activiteiten. Het ligt dicht bij de stad Lommel en biedt spannende attracties zoals een wildwaterbaan en klimparcours.

In de buurt vind je ook de beroemde Leeuw van Waterloo, een monument dat herinnert aan de Slag bij Waterloo. De accommodaties zijn comfortabel en gezinsvriendelijk.

beach house op Terhills Resort by Center Parcs

Luxe en Comfort

Terhills Resort by Center Parcs combineert luxe met natuurlijke schoonheid. Dit high-end park ligt in de provincie Limburg en biedt stijlvolle villa's met spectaculaire uitzichten op de omringende meren en bossen. Er zijn spa faciliteiten, een infinity pool, en culinaire eetgelegenheden. Ideaal voor een ontspannen en verfijnde vakantie.