Review van Safari Resort Beekse Bergen Door redactie op 14-06-2024

Review Safari Resort Beekse Bergen

Welkom bij onze uitgebreide review van het Safari Resort Beekse Bergen. In deze review nemen we je mee over dit unieke vakantiepark, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten tijdens je verblijf. In deze review van het Safari Resort Beekse Bergen bespreken we de volgende punten:

  1. Algemene indruk van het Safari Resort Beekse Bergen
  2. De accommodaties op het Safari Resort Beekse Bergen
  3. Het zwembad van het Safari Resort Beekse Bergen
  4. Hoe kindvriendelijk is het Safari Resort Beekse Bergen
  5. Ligging van het Safari Resort Beekse Bergen
  6. Faciliteiten op Safari Resort Beekse Bergen
  7. Eetgelegenheden op Safari Resort Beekse Bergen

We hebben 4 video's gemaakt die we, in deze review over het Safari Resort Beekse Bergen, hebben opgenomen bij de corresponderende hoofdstukken. Om te beginnen hebben we een algemene video gemaakt over het Safari Resort Beekse Bergen. In deze video geven we een overzicht van het hele resort, inclusief de accommodaties, faciliteiten, en de prachtige opzet van het vakantiepark:

Speeltuin op het Safari Resort Beekse Bergen

1. Algemene indruk van Safari Resort Beekse Bergen

We kunnen kort en krachtig zijn: het Safari Resort Beekse Bergen biedt werkelijk een unieke vakantie-ervaring waarbij je je echt in Afrika waant. En dat midden in Nederland. Vanaf het moment dat je het vakantiepark binnenrijdt, word je ondergedompeld in een sfeer van avontuur en exotische dieren. Het park is prachtig aangelegd met veel aandacht voor detail, met uitgestrekte savannes, grasvelden en waterpartijen. De aanwezigheid van wilde dieren zoals giraffen, zebra's, en neushoorns draagt bij aan de authentieke safari-ervaring. De huisjes en lodges zijn strategisch geplaatst zodat je vanaf je veranda vaak direct uitzicht hebt op de dieren, wat een onvergetelijke indruk achterlaat.
Onze beoordeling: 10

Vakantiehuizen aan een Savanne op Safari Resort Beekse Bergen

2. Accommodaties op Safari Resort Beekse Bergen

Je kan op veel verschillende manieren overnachten op het Safari Resort Beekse Bergen. De accommodaties op Safari Resort Beekse Bergen variëren van luxe safaritenten en hotelkamers tot ruime lodges en boomhutten, elk met hun eigen unieke charme. De safaritenten bieden een glamping-ervaring met comfortabele bedden en een eigen badkamer. En dat terwijl de lodges meer geschikt zijn voor gezinnen en grotere groepen. De lodges zijn volledig uitgerust met moderne voorzieningen, zoals een keuken, ruime woonkamer en meerdere slaapkamers. Sommige lodges hebben zelfs een eigen sauna, wat zorgt voor extra ontspanning na een dag vol avontuur. De boomhutten bieden een spectaculair uitzicht over het Safaripark en zijn ideaal voor mensen die een bijzondere ervaring zoeken.

Het Safari Hotel op het Safari Resort Beekse Bergen

Daarnaast zijn er hotelkamers te boeken in het Safari Hotel. Deze hotelkamers liggen rondom een savanne bij de ingang van het Safari Resort Beekse Bergen. De hotelkamers liggen per zes kamers in een gebouw, 3 hotelkamers op de begane grond en 3 hotelkamers op de eerste verdieping. In totaal zijn er 15 gebouwen met hotelkamers en dus 90 hotelkamers. Vanuit je hotelkamer heb je een prachtig uitzicht over de savanne. Hogon House ligt ook aan deze savanne, hier vind je de Guest Service, Hogon bar, lounge en terras, restaurant Nommos en restaurant Amma. Neem een kijkje in het Safari Hotel in de volgende video:

Wat alle accommodaties gemeen hebben, is de prachtige inrichting die Afrikaanse elementen combineert met modern comfort. De bedden zijn comfortabel en de voorzieningen zijn van hoge kwaliteit, waardoor je je echt thuis voelt tijdens je verblijf. Je waant je op dit vakantiepark echt in Afrika! Tip: kijk op de plattegrond van Safari Resort Beekse Bergen en kies de accommodaties met de mooiste ligging!
Onze beoordeling: 9

Peuterbad van Maji Springs op het Safari Resort Beekse Bergen

3. Zwembad ‘Maji Springs’ van Safari Resort Beekse Bergen

Het zwembad van Safari Resort Beekse Bergen ligt in het centrum gebouw ‘Karibu Town’. Het moderne, goed onderhouden zwembad is een van de hoogtepunten van het vakantiepark. Ook Maji Springs is zo veel mogelijk in Afrika stijl ingericht. Er zijn verschillende baden voor zowel volwassenen als kinderen.

De wildwaterbaan in Maji Springs op Safari Resort Beekse Bergen

Zo heeft Maji Springs een binnenbad waar je lekker kunt spetteren en baantjes kan trekken. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad met veilige speeltoestellen en ondiep water. Voor de wat oudere kinderen is de wildwaterbaan een uitkomst. Vanuit het kleine bad bij de wildwaterbaan heb je een prachtig uitzicht over de Savanne die bij Karibu Town ligt. Het enige minpuntje dat we kunnen vinden is dat het zwembad aan de kleine kant is. Wanneer het vakantiepark vol is, zal het druk zijn in het zwembad.
Onze beoordeling: 8

4. Hoe kindvriendelijk is vakantiepark Safari Resort Beekse Bergen?

Safari Resort Beekse Bergen is uitermate kindvriendelijk en biedt talloze activiteiten en faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. Het vakantiepark heeft meerdere speeltuinen, zowel buiten als binnen, waar kinderen lekker kunnen spelen.

Verder is er een animatieteam in het Ranger Basecamp. Iedere dag vinden er verschillende activiteiten plaats in Safari Resort Beekse Bergen. Samen met de rangers kun je knutselen, dansen, spelen, sporten en nog veel meer. De dag wordt altijd afgesloten met iets bijzonders.

De aanwezigheid van dieren in het vakantiepark is natuurlijk een enorme trekpleister voor kinderen. Er zijn educatieve programma's en rondleidingen waarbij kinderen meer kunnen leren over de dieren en hun leefomgeving.

Het restaurant en de eetgelegenheden hebben speciale kindermenu's en er zijn kinderstoelen beschikbaar. Bovendien zijn de accommodaties uitgerust met kinderbedjes en -stoelen op aanvraag, wat het verblijf voor gezinnen nog comfortabeler maakt. Het vakantiepark is verder veilig en overzichtelijk, hierdoor kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken. Maar dat is nog niet alles, als gast van het Safari Resort Beekse Bergen heb je gratis toegang tot het Safaripark Beekse Bergen en Speelland.
Onze beoordeling: 10

Meisje bij de leeuwen in het Safaripark Beekse Bergen

4.1. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een uitgestrekt safaripark, waar bezoekers een unieke kans krijgen om wilde dieren van dichtbij te zien. Het park herbergt meer dan 150 verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, giraffen en olifanten. Bezoekers kunnen het park verkennen met hun eigen auto, per boot, te voet of met een speciale safaribus, wat een authentieke safari beleving biedt. Safaripark Beekse Bergen biedt een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

Van eind november t/m begin maart is er De Light Safari in Safaripark Beekse Bergen. Dit is een betoverend avontuur dat het park transformeert in een magisch lichtspektakel. Na sluitingstijd van het Safaripark worden bezoekers ondergedompeld in een wereld van kleurrijke lichtinstallaties en schitterende projecties, verspreid over diverse thematische gebieden in het park. De zorgvuldig geplande lichtshows en artistieke creaties belichten de natuurlijke schoonheid van de omgeving en de dieren op een bijzondere manier. Deze sfeervolle wandeling biedt een nieuwe manier om het park te beleven, ideaal voor gezinnen en koppels die een onvergetelijke avond willen doorbrengen in een sprookjesachtige setting. Bekijk hier de video die we gemaakt hebben over de Light Safari:

4.2. Speelland Beekse Bergen

Speelland ligt pal naast het Safaripark en het Safari Resort Beekse Bergen. Speelland is een paradijs voor gezinnen met jonge kinderen. Dit veelzijdige pretpark biedt een breed scala aan attracties en activiteiten die garant staan voor een dag vol plezier en avontuur.

Speelland Beekse Bergen

In Speelland staat water speelplezier centraal. Er zijn spannende glijbanen zoals de Waterfun glijbaan en de kleurrijke Waterspeelplaats. Het grote zandstrand aan het Victoriameer is perfect voor zandkastelen bouwen en spetteren in het water. Voor de avonturiers zijn er uitdagende speeltoestellen zoals de Piratenboot en de Klimberg, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en hun klimvaardigheden kunnen testen. Verder zijn er diverse gratis attracties op Speelland, zoals de botsbootjes, Waverider, Bigwheels, diverse trampolines en airtrampolines, en waterfietsen. Ook heeft Speelland uitstekende faciliteiten zoals horecapunten en picknickplaatsen. Speelland Beekse Bergen is de ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin! Nieuwsgierig, bekijk dan hier de video die we gemaakt hebben over Speelland Beekse Bergen:

5. Ligging van Safari Resort Beekse Bergen

Het Safari Resort Beekse Bergen biedt samen met alle faciliteiten genoeg om je vakantiedagen door te komen. Je zal er daarom ook eigenlijk niet aan toekomen om er op uit te trekken in de omgeving. Toch zullen we proberen aan te geven wat er allemaal te doen is in de omgeving van het park.

Het Safari Resort Beekse Bergen ligt in het hart van Noord-Brabant, tussen Hilvarenbeek en Tilburg. Deze centrale ligging maakt het gemakkelijk bereikbaar vanuit een groot gedeelte van Nederland en vanuit België en Duitsland. Het resort is omgeven door prachtige natuur, waaronder bossen en een meer, wat bijdraagt aan de rustige en serene sfeer van het park.

De nabijheid van attracties zoals de Efteling en de stad Tilburg biedt extra mogelijkheden voor uitstapjes en dagtrips. Voor degenen die graag wandelen of fietsen, zijn er talloze routes in de omgeving die je door de mooiste landschappen van Brabant voeren. De ligging biedt een perfecte balans tussen toegankelijkheid en de ervaring van een afgelegen, natuurlijke omgeving.
Onze beoordeling: 7.5

Karibu Town

6. Faciliteiten op Safari Resort Beekse Bergen

In en om het centrumgebouw ‘Karibu Town’ liggen de meeste faciliteiten van het Safari Resort Beeks Bergen. In het prachtig ingerichte Karibu Town vind je bijvoorbeeld het zwembad en de binnen- en buitenspeeltuin. De receptie (guest service), kleine supermarkt (Market), restaurant ‘Moto’ met terras en de Pamoja Lounge liggen ook allemaal in dit centrum gebouw. Vanuit het Ranger Basecamp organiseert het animatieteam dagelijks activiteiten en entertainment voor zowel kinderen als volwassenen.
Onze beoordeling: 9

7. Eetgelegenheden op Safari Resort Beekse Bergen

Het Safari Resort Beekse Bergen biedt een scala aan eetgelegenheden die inspelen op verschillende smaken en voorkeuren. Het hoofdrestaurant, genaamd Moto, biedt een uitgebreid buffet met een breed scala aan internationale en Afrikaanse gerechten. Het restaurant heeft een gezellige sfeer met Afrikaanse decoraties en biedt zowel binnen als buiten zitgelegenheid. Voor een meer casual eetervaring is er het Baobab Café, dat lichte maaltijden, snacks en drankjes serveert. Hier kun je genieten van een kop koffie of een lunch met uitzicht op de savanne. Het resort heeft ook de mogelijkheid om pizza’s te laten bezorgen in je accommodatie. Lekker genieten van vers gebakken pizza's. De eetgelegenheden op het park houden rekening met verschillende dieetwensen en allergieën, en er zijn altijd vegetarische en kindvriendelijke opties beschikbaar.
Onze beoordeling: 9

Hogon House

Eindconclusie van onze review over Safari Resort Beekse Bergen

Wij komen uit op een totaalscore van 8.9 voor onze review van het Safari Resort Beekse Bergen. Safari Resort Beekse Bergen biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring die geschikt is voor gezinnen, koppels en vriendengroepen. De unieke combinatie van luxe accommodaties, indrukwekkende dieren en een breed scala aan faciliteiten maakt dit park een uitstekende keuze voor een vakantie dicht bij huis, maar dan met een exotische twist.

De kindvriendelijkheid van het park, met de aanwezigheid van het Safaripark, Speelland, zijn uitgebreide animatieprogramma's en speelfaciliteiten, maakt het bijzonder aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. De centrale ligging in Noord-Brabant biedt gemakkelijk toegang tot andere attracties en steden, terwijl de prachtige natuurlijke omgeving zorgt voor rust en ontspanning. Het zwembad biedt extra ontspanning en plezier, terwijl de verschillende eetgelegenheden zorgen voor culinaire variatie en kwaliteit. En dat alles tussen wilde dieren zoals giraffen, leeuwen, neushoorns en zebra’s maakt van dit vakantiepark een écht unieke bestemming. Kortom, Safari Resort Beekse Bergen is een plek waar avontuur, comfort en natuur samenkomen, en waar je keer op keer van zal genieten. Boek nu je vakantie op het Safari Resort Beekse Bergen en beleef een onvergetelijk avontuur in eigen land:

De review punten met cijfers over het Safari Resort Beekse Bergen nog even op een rij:

  • Algemene indruk: 10
  • Accommodaties: 8,5
  • Zwembad: 8
  • Kindvriendelijkheid: 10
  • Ligging / omgeving: 7,5
  • Faciliteiten: 9
  • Eetgelegenheid: 9
  • Totaalscore onze beoordeling: 8,8

Nuttige links: